Givarservice

Vid frågor om månadsgivare, gåvor, kalender, är ni välkomna att höra av er till vår givarservice. Vi svarar oftast inom ett dygn. Innan du kontaktar oss, läs ”vanliga frågor” nedan. Kanske finns svaret på din fråga där.

Kontakt givarservice

givare@animalshope.com

Vanliga frågor

Har du hittat en skadad fågel kan du ringa oss om du befinner dig i Västra Götaland på telefon 0733 – 10 57 73 Befinner du dig i annan del av landet se nedan länk för kontakt till närmaste viltrehabiliterare. http://www.kfv-riks.se/medlemmar

Vi finns på Norra Hisingen mellan Göteborg och Kungälv. På grund av vår ekonomiska situation är begränsad har vi inte möjlighet att hämta skadade djur på skadeplatsen. Svenska Djurambulansen transporterar skadade och sjuka djur och kan i mån av tid hämta en upphittat fågel för transport till oss. Deras journummer är 0771-999 112.
Har du möjlighet att köra eller på annat sätt transportera fågeln ut till oss är vi mycket tacksamma. Vilda djur är inte hittegods eftersom de saknar ägare och om de påträffas avlidna tillfaller de jakträttsinnehavare eller i vissa fall staten. Enligt jaktförordningen är den person som kört på djuret skyldig att göra en polisanmälan samt att märka ut platsen där olyckan skett.

Det är bra att ha en viltolycksremsa i din bil, du får den gratis hos Bilprovningen. Följ inte efter eller spåra ett skadat djur själv – Polisen kontaktar en jägare med särskild kompetens för att spåra det påkörda djuret. Du måste göra en anmälan till Polisen även om djuret inte är synbart skadat. Att inte anmäla en viltolycka med ovan nämnda djur är straffbart och kan ge böter. Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och muffonfår.

Att vara volontär hos oss är ideellt och således helt oavlönat. Att vara volontär hos oss innebär en härlig och harmonisk miljö nära djur och natur. Läs mer HÄR

Från att du betalat in din gåva för kalender tar det ca 1–2 veckor innan din kalender kommer hem till dig. Under perioden 12 dec och 31 dec har vi märkt att Post Nord inte är lika effektiva då det är mycket julpaket. Då kan leveransen ta 3 veckor att få hem.

Kontakta vår givarservice, givare@animalshope.com så hjälper vi dig att ändra eller avsluta ditt givande.

Vi tar tacksamt emot material, hundfoder, fågelfoder, skålar mm. Se vår önskelista. Har du något du tror vi skulle få användning av så hör av dig till oss på mejl, fagelcentralen@animalshope.com Vi är helt ideella och beroende av allmänhetens vilja att ge.

Vi har fågelfrön hos oss. Mejla för mer information om vad som finns inne till fagelcentralen@animalshope.com

Ja, det finns att köpa hos oss. Titta in på vår anläggning. Alla våra holkar görs på plats av våra fantastiska volontärer. Är det en speciell fågelholk du är ute efter så mejla oss först så ser vi om den finns leveransklar. fagelcentralen@animalshope.com